Belediye Başkanları dikkatine
Birisi öldüğü zaman geride kalan eşyaları sorun olmaktadır.
Belediye olarak muhtarlarla işbirligi yaparak bir "ASKIDA ELBİSE, BEDAVA GİYİM MAĞAZASI" açilabilir.
Birisi öldüğü zaman yakınları geride kalan giyim eşyalarını verecek kimse bulmakta sıkıntı çekiyorlar. Genel de çöplere atılıyor.
İhtiyac sahipleri bu mağazaya gelsinler. İhtiyac duydukları eşya ve giysileri alıp gitsinler. Bu mağazada gönüllü ücretsiz görev alacak bir çok insan da çıkar.
Bununla ilgili bir vakıf da kurulabilir. Bir fikir olarak ortaya atıyorum.
ZAMLAR KITLIK DÖNEMİ HABERCİSİ Mİ YOKSA ?
Son zamanda iktidar partisi yetkililerinin zam terörü diye adlandırdıkları bu dönem bir "KITLIK DÖNEMİ" habercisi mi yoksa?
Az üretilen bütün mallar piyasada bulunmamaya başladıkca bu malların zamlanması kaçınılmaz bir olgudur.
Patates, soğan, patlıcan gibi ürünlerin yeteri kadar üretilmeyip iyi bir planlamayla piyasaya sürülmediği takdirde fahiş fiyatla satışa sunulduğu gerceğini daha geçen yıl yaşayarak öğrenmiştik.
Türkiye hem şanslı hem de bu şansını kullanamayan bir ülke. Şanslı şöyleki: Bir tarım ülkesi. Bir o kadar da şanssız: Çünki uygun tarım ve hayvancılık politikaları geliştirip uygulayamamaktadır.
Her şeyden önce miras nedeniye köylerde traktörün giremeyeceği kadar parçalanmış tarlaların ortaya çıkması ve ekilmeyen topraklar büyük bir handikaptır.
Devlet bu sorunu çözemediği müddetce zamlar kaçınılmaz olacak ve bu durum, arkasından büyük bir kıtlık döneminin ön habercisi olarak gelecekte konuşulacaktır.
Her şeyden önce bir toprak reformu yapılmalı, arkasından köye geri dönüs seferberliği başlatılarak ekilmeyen bir karış toprağın kalmadığı bir Türkiye inşa edilmelidir.
Bunlarda yetmez devlet köylünün üreteceği her ürüne dış pazar mutlaka bulmalıdır.
Petrol yenmez içilmez ama gıda olmadan hiç bir canlı yaşayamaz.
Yorum Yazın